Hogyan kezdjem

A webáruház létrehozásának első lépései

Természetesen többféleképpen lehet nekikezdeni az internetes értékesítés elkezdéséhez, mi elsősorban a Honlappal kapcsolatos lépések és teendő összefoglalására teszünk kísérletet. Természetesen ez önmagában kevés, hiszen bármely kereskedelmi tevékenység is a cél, az áruk esetén a kiszállítás és a beszerzés (logisztika), a kapcsolódó, vagy önálló szolgáltatások nyújtásakor azok megfelelő biztosítása, letölthető (digitális) termékek esetén azok előállítása legalább ennyire fontos, s minden esetben szükséges az egyéb speciális jogszabályoknak való megfelelés.

Érdemes természetesen már az elején figyelembe venni, hogy ha később Önálló (saját) internetes név alatt jelenne meg az honlap, akkor azt célszerű már az induláskor a megfelelő domain nevet kiválasztani, időben lefoglalni, s azzal összerendelni a honlapot akár már az elején. ( Milyen domain nevet válasszak? )

Induljunk el

Az első és legegyszerűbb lépés a honlap létrehozása, ehhez csak a fenti Új Áruház létrehozása menüre kell kattintani, s a mezők kitöltése után máris érkezik az adminisztrátori belépés jelszava. A Honlap technikailag máris üzemel, már csak a megfelelő tartalommal kell feltölteni, melyek ezek?

Ha még soha nem használtál WordPress adminisztrációs felületet, vagy csak új az immáron alapértelmezett blokk szerkesztő, akkor mindenképpen az általános szerkesztési ismeretekről szóló leírásunkkal érdemes kezdeni a feltöltést.