Téma beállítások

Szín séma, betűkészletek, fejléc, lábléc szerkesztése

A WordPress adminisztrációs felületére belépve a bal navigációs menü Megjelenés csoportjában lévő Testreszabás menüjére kattintva a Téma beállítások gyűjtőmenüjébe jutunk. Itt a PageMaker beállításain belül van lehetőség az oldal létrehozásakor választott sémán belüli további lehetőségek módosítására. A változtatások után általában azonnal látható a változás, amit ha véglegesíteni szeretnél, akkor a fenti Közzététel gomb hatására mentésre kerülnek, míg a bal felső X -re kattintva lehet visszajutni az alap WordPress adminisztrációs felületre.

A menüben maradva, s lépkedbe többek között kiválasztható a leginkább testhezálló szín séma (mely kérés esetén bővíthető), de lehetőség van egyéb módosításokra, például adott esetben a fejlécben különböző eltartások állítására, a láblécben lévő copyright szöveg módosítására, Google analytics, vagy egyéb kód beillesztésére, betűkészletek választására, vagy az ú.n. karbantartási mód (nem érhető el az oldal, csak bejelentkezéssel) bekapcsolására.

A Widgetek olyan kijelölt helyek az oldalon, ahova különböző tartalmak, szövegek, képek, vagy amolyan „okos” funkciók helyezhetőek el. A bolt oldalsávján a leggyakoribbak például a termék kategóriák, vagy a termék kereső, a blog esetén a különböző csoportosítások (archívum, kulcsszavak, kereső, stb.), míg a lábléc esetén általában az elérhetőségek és néhány fontos link (szabályzat) felsorolása.

A WooCommerce (áruház) paramétereket és a menüket célszerűbb ezek saját menüiben szerkeszteni, előbbit a WooCommerce főmenü Beállítások alpontjában, utóbbit a Megjelenés főmenü Menük alpontjában célszerűbb, de talán a widgetek szerkesztése is egyszerűbb a Megjelenés / Widgetek menüben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük