Hírek, Bejegyzések, Blog szerkesztése

Egy adott oldal típusa dönti el, hogy mindazon tartalmak, melyek folyamatosan változnak, bővülnek milyen kategóriával írhatóak le leginkább, lehetnek ezek hírek, bejegyzések, aktualitások, blogok, oktató anyagok (mint amit olvasol), rövid információk, vagy tájékoztatók, stb., a szerkesztő szempontjából ezek mind Bejegyzések. Egy WordPress rendszerre épülő oldal esetén ezen Bejegyzések szerkesztése igazán magától értetődő tevékenység, mint ahogy az is magától értetődő, hogy az alapvető blog listán túl lehetőség van témák, vagy egyéb módokon ezek csoportosítására, szűrt megjelenítésére is.

A Bejegyzéseket az adminisztrációs felületen az azonos menüpont alatt láthatjuk, alapvetően dátum szerinti listában, elől a legújabbal. Az Új hozzáadása gombbal (menüvel) lehet új bejegyzést létrehozni, ahol a cím megadása után az oldalak szerkesztésekor már megismert módon lehet feltölteni a különböző tartalmi elemeket.

A lista oldalon a már elkészült Bejegyzések esetén az egérrel fölé állva a Gyorsszerkesztés esetén lehet módosítani néhány általános paramétert anélkül, hogy be kelljen lépni a teljes oldal (cikk) szerkesztőbe, így akár a cikk címe, kategóriája, címkéi, dátuma, állapota is. A bejegyzés címe alatt a Szerkesztés a teljes szerkesztőt hívja be, ahol ezen paraméterek melle természetesen már a Bejegyzés teljes tartalma is módosítható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük