Kapcsolat, elérhetőségek szerkesztése

A honlap sablonokban az elérhetőségek több helyen is megtalálhatóak, nyilván egy látogató, vásárló számára ez az egyik legfontosabb adat. A különböző mezők más-más helyen szerkeszthetőek. Amennyiben a legfelső sor a fejlécben felett be van kapcsolva, akkor ott egy menü jelenik meg, így annak tartalma az adminisztrációs felületen a Megjelenés/Menük szerkesztése pontban szerkeszthető, a menük közül a Top Menü (Felső Navigációs menü)-t kell választani.

A lábléc egyes oszlopait, így az azokban megjelenő tartalmakat is a Megjelenés/Widgetek menüben megjelenő jobb oldali listában találod meg. A Lábléc Widget Terület 1,Lábléc Widget Terület 2 a lábléc egyes oszlopai, vagyis olyan előre kijelölt helyek a honlapon, ahova a Widgetek helyezhetőek el. Az oszlopokba így tehát sokféle tartalom elhelyezhető, a nagy képernyő bal oldalán lévő egyes lehetőségek közül, s az így elhelyezett tartalom típusok persze tovább is szerkeszthetőek. A téma sablonok esetén például az első oszlopban általában egy Szöveg típusú Widget van, amibe egy elérhetőség kerül be.

Az Rólunk és a Kapcsolat oldalak külön oldalként részletesen is tartalmazzák a cím és egyéb adatokat. Az oldalak tartalma az Oldalak menüből a listában a megfelelő oldal címére kattintva módosítható. Az oldal szerkesztésekor természetesen minden olyan elem használható, ami bármely más oldalon is, mégis a leggyakrabban itt a Rólunk esetén gyakori a Beágyazás használata (Google Térkép beillesztéséhez), illetve a kapcsolat esetén a „Contact Form” használata, aminek segítségével egy űrlapot hozhatunk létre, amin keresztül a látogatók üzenetet küldhetnek.

Az elérhetőségek rögzítése fontos a webáruházban is, hiszen a vásárlók számára szükséges ezen adatok megjelenítése, ennek menetét a web áruház adminisztrációs részeinél részletesebben is leírjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük